Mine websider.
Søk i bloggen
Min bloggliste
-
Nytt år!for 11 år siden
-
Gulrotrundstykkerfor 14 år siden
-
Følgere
søndag 6. desember 2009
Randis Julebrød.
00:57 | Lagt inn av
Becca |
Rediger innlegg
Dette er et julebrød jeg baker til hver jul. Noen ganger har jeg det i brødformer og noen ganger lager jeg et stort og deler det opp og fryser det. I år har vi laget et stort. Det blir ikke jul uten julebrød. Det var det Kaare Jan som laget dette brødet. Her er oppskriften:
Randis Julebrød.
- 2 liter hvetemel
- 1 pakke tørrgjær has i melet
- 2,5 deciliter sukker has i melet
- 2 teskjeer kardemomme has i melet
- 250 gram rosiner has i melet
- 250 gram sukat has i melet (det har ikke vi gjort for Kaare Jan liker ikke det)
- 250 gram soft soya og
- 2 egg, romtemerert has i
- 7 deciliter H-melk blandes i kasserolle til lunkent og has i blandingen.
Trenger å forheves ca. en halv time eller lengre. Form så brødene med litt hvetemel og etterhev ca. en halv time eller lengre. Pensles med romtemperert pisket egg. Stekes ca. 1/2 time eller mer i 200 grader.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
1 kommentarer:
Dette skal jeg prøve! Skal bake julebrød til frokosten 1.juledag.
Legg inn en kommentar