Søk i bloggen

Bloggarkiv

Følgere

søndag 6. desember 2009

PostHeaderIcon Randis Julebrød.

Dette er et julebrød jeg baker til hver jul. Noen ganger har jeg det i brødformer og noen ganger lager jeg et stort og deler det opp og fryser det. I år har vi laget et stort. Det blir ikke jul uten julebrød. Det var det Kaare Jan som laget dette brødet. Her er oppskriften:
Randis Julebrød.

  • 2 liter hvetemel
  • 1 pakke tørrgjær has i melet
  • 2,5 deciliter sukker has i melet
  • 2 teskjeer kardemomme has i melet
  • 250 gram rosiner has i melet
  • 250 gram sukat has i melet (det har ikke vi gjort for Kaare Jan liker ikke det)
  • 250 gram soft soya og
  • 2 egg, romtemerert has i
  • 7 deciliter H-melk blandes i kasserolle til lunkent og has i blandingen.
Trenger å forheves ca. en halv time eller lengre. Form så brødene med litt hvetemel og etterhev ca. en halv time eller lengre. Pensles med romtemperert pisket egg. Stekes ca. 1/2 time eller mer i 200 grader.

1 kommentarer:

Strikkejenta sa...

Dette skal jeg prøve! Skal bake julebrød til frokosten 1.juledag.

Legg inn en kommentar